Новини
  • Четвърти национален ученически конкурс ''Времена и будители'' още...
  • Резултати от ученически конкурс ''Васил Левски през моя поглед и сърце'', посветен на 150...още...
  • Националният музей на образованието ще бъде затворен за посетители до края на месец май!още...
  •    Националният музей на образованието ще бъде затворен за посетители на 24, 25, 26, 27, 28, 31...още...
  • Обучителен семинар още...
всички новини

Чуждоезикова подготовка в музейна среда

19 Март 2021

   Съвместен урок по английски език на тема „Ролята на взаимното обучение в съвременния образователен процес“ реализираха дългогодишните партньори в музейно-педагогическата практика – Национален музей на образованието и  Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово.

   Целта е учениците да се запознаят в автентична среда с Взаимоучителната  метода, известна още като Бел-Ланкастерска по името на нейните създатели – британските педагози доктор Андрю Бел и Джоузеф Ланкастър.

    Основната част на урока се състоя във възстановката на  първото новобългарско светско училище, където е приложен принципът по-напредналите ученици да обучават начинаещите.

   Уредникът Димитър Димитров, музейният педагог Благовеста Божинова и преподавателят по английски език Росица Тозева създадоха модел на работа, който максимално се доближава до организацията на обучението във взаимното училище.

   Урокът е част от дейностите на ПГТ „Пенчо Семов“ по проекта на Министерството на образованието и науката „Подкрепа за успех”. В контекста на   неговите цели групата на по-големите ученици (от XII клас) подпомогна по-малките ­– от девети клас, в усвояването на знания по английски език.

   Чуждоезиковото обучение, осъществено чрез изнесения в музея урок, е част от подготовка за държавен изпит по английски език.
НазадАдрес:
Габрово 5300
ул. "Априловска"15, П.К.62

www.nmogabrovo.com
email:
nmo@mon.bg
nmo@abv.bg

Телефони:
066 / 800 770 - Директор
066 / 800 440 - Уредници
066 / 806 461 - Екскурзоводи

Работно време:
лятно - 09:00 - 18:00
неделя - по заявка

зимно - 08:00 - 17:00
събота и неделя - по заявка


Съобщение