Новини
  •        В края на месец ноември успешно приключи спешният ремонт на сутерена и...още...
  •     Проектът „Детинска мъдрост – музейна забавачница“ на Националния музей на...още...
  •     Публичен урок на тема "Семейството - корени и криле" се проведе в Националния...още...
  • Директорът на НМО - Габровос покана от международно научно списание        ...още...
  •      Националният музей на образованието - Габрово обяви резултатите от...още...
всички новини

НМО - Габрово с годишна награда на Сдружение Български музеи

5 Декември 2018

    Проектът „Детинска мъдрост – музейна забавачница“ на Националния музей на образованието – Габрово получи годишната награда на Сдружение „Български музеи“ в категорията "Образователна инициатива".Отличията бяха връчени на официална церемония в Националния военноисторически музей.
    В поздравителен адрес до наградените три музея министърът на културата Боил Банов подчертава, че тези отличия "започват да се възприемат не само като още един начин обществото да засвидетелства уважение към труда на специалистите, но и като стимул всички да бъдем още по-отдадени и координирани в усилията си по съхраняването и популяризирането на богатото културно наследство".
  Председателят на Сдружението „Български музеи“ Борис Хаджийски изрази удовлетворение, че връчването на наградите за втора поредна година се превръща в устойчива инициатива и пожела на всички винаги да се борят за по-доброто настояще и бъдеще на музеите. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева благодари на музейните специалисти за инициативите в рамките на Годината на европейското културно наследство и подчерта, че българските музеи стоят много добре като партньори, като места, в които се пазят съкровищата на България и като места на духа и новото знание.  
    Проектът "Детинска мъдрост - музейна забавачница" на НМО - Габрово е изграден на едютеймънт метода и има за цел да даде образование чрез игри и забава на деца от 5 до 7 години. Съдържа 7 основни теми с времеви обхват от месец ноември до месец май.
   Съдържанието на темите може да бъде видяно на сайта на музея http://www.nmogabrovo.com/
НазадАдрес:
Габрово 5300
ул. "Априловска"15, П.К.62

www.nmogabrovo.com
email:
nmo@abv.bg - администрация
nmopr@abv.bg - екскурзоводи
nmo.nief@abv.bg - уредници

Телефони:
066 / 800 770 - Директор
066 / 800 440 - Уредници
066 / 806 461 - Екскурзоводи

Работно време:
лятно - 09:00 - 18:00
неделя - по заявка

зимно - 08:30 - 17:00
събота и неделя - по заявка


10, 23 ноември

Дни на отворени врати

"Старото школо разказва"

  
 

В Дните на отворени врати „Старото  школо разказва” ще бъдат представени възможностите на музея като образователна среда:

  • маршрути в постоянната експозиция според възрастта на посетителите „Пътеки на знанието”;
  • възможности за провеждане на уроци по учебното съдържание;
  • образователни филми и мултимедийни помагала;
  • нова многофункционална зала с интерактивна дъска с образователен презентационен софтуер, магнитен флипчарт. Оборудването на новата зала позволява  организиране на работни кътове за учениците, презентации, конференции, срещи и други дейности.

За учителите са осигурени информационно-рекламни материали (печатни, мултимедийни, презентационни), а за учениците - подаръци.