Новини
  • Ваканция в Националния музей на образованието – Габрово   Забавни...още...
  • Програма на Национален център МУЗЕЙНО УЧИЛИЩЕ към Национален музей на образованието за...още...
  •   Екипът на уникалното по рода си предаване на БНТ за генеалогия ­ - "Джинс", отново...още...
  • Работното време на експозицията е от 9:00 до 18:00 часа. Посещението в музея е съобразно...още...
  • "Да бъде тяхната памет вечна и неистрита от сърдцата на християнския род, и особено на...още...
всички новини

НМО представи „музея като образователна среда” в Пазарджик

4 Септември 2019

На 3 септември Националният музей на образованието – Габрово представи възможностите за ползване на съхраненото културно наследство в образователния процес пред педагогическата колегия в Пазарджик.

Това стана на съвещание, организирано от Регионалното управление на образованието – Пазарджик, с участието на учители  по История и цивилизации, География и икономика, Философия и Религия от 12 общини в областта.

По традиция преди началото на новата учебна година РУО – Пазарджик кани за участие в септемврийските съвещания институции и личности, които могат да бъдат полезни в работата на педагогическата колегия.

Поканата към музея е отправена от Ваня Апостолова – старши експерт, която сподели пред участниците, че през миналата учебна година най-много училища от Пазарджик са   участвали в Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда” и сега интересът отново е голям.

Националният музей на образованието две поредни години е бенефициент по Програмата.

Любка Тинчева, директор на НМО, и Красимира Христова, уредник „Връзки с образователни институции”, направиха презентация на тема „Добри музейно-педагогически практики. Взаимодействието училище-музей в НМО”.


Учителите се запознаха с възможностите  да се обогатява, надгражда и мотивира познанието на учениците в пряк досег с движимите културни ценности. Представителите на НМО показаха успешно реализирани музейно-педагогически практики чрез използване на богатия музеен фонд, постоянната експозиция, музейните възстановки, мобилните изложби, залата с интерактивен дисплей, мултимедийните помагала,  образователните програми и опита на музейните специалисти.

Националният музей на образованието е единственият специализиран музей в страната, който опазва и представя културните ценности, свързани с просветното ни минало, и има задачата да стимулира връзката между музейната и училищна общност.

 

       На снимката: Любка Тинчева, директор на Националния музей на образованието - Габрово, представя успешни музейно-педагогически практики пред учители от 12 общини в Пазарджик

НазадАдрес:
Габрово 5300
ул. "Априловска"15, П.К.62

www.nmogabrovo.com
email:
nmo@abv.bg - администрация
nmopr@abv.bg - екскурзоводи
nmo.nief@abv.bg - уредници

Телефони:
066 / 800 770 - Директор
066 / 800 440 - Уредници
066 / 806 461 - Екскурзоводи

Работно време:
лятно - 09:00 - 18:00
неделя - по заявка

зимно - 08:30 - 17:00
събота и неделя - по заявка


Съобщение